Nokian ELS Radial ger ett mycket bra grepp och framkomligheten på mjuka underlag är bättre än vad konkurrenterna kan erbjuda. Om maskinen körs mer på åkern än på vägar är detta radialdäck med runda skuldror det bästa valet.

Respekt för miljö

Nokian ELS Radial passar utmärkt till stora lantbruksmaskiner och släpvagnar. Däcket bär även tunga laster utan problem och miljövänligt. Nokian ELS Radial är ett lågprofildäck och jämfört med ett diagonaldäck gör den breda markkontakten att marktrycket är betydligt lägre. Däckets breda markkontakt, det låga lufttrycket, däckets konstruktion och mönster gör att Nokian ELS Radial minskar markkomprimeringen och åkerns produktivitet blir hög. Även i mjuk mark är framkomligheten hög.

Sparar bränsle

Jämfört med ett diagonaldäck sparar Nokian ELS Radials låga rullmotstånd upp till 20 procent bränsle. En släpvagn eller arbetsmaskin med Nokian ELS Radial flotation-radialdäck, med runda skuldror kräver upp 50 % så lite dragkraft av traktorn än konkurrentdäcken.

Snabb på vägen

Även om Nokian ELS Radial trivs bästa på åkern går det även att köra på vanliga vägar utan problem. Köregenskaperna på väg är stabila och det går att köra med hög fart. Även långa transportsträckor klaras av bekvämt och greppet är mycket bra. Däckets mönster öppnar sig kraftigt utåt, vilket gör att det har goda självrensande egenskaper.

Även med stålbälten

Nokian ELS Radial passar utmärkt till stora lantbruksmaskiner, släpvagnar och slamvagnar. I sortimentet finns även dimensioner med stålradialkonstruktion, vilket ger mycket gott skydd mot stickskador och god bärighet för krävande entreprenadarbeten.

  • MILJÖVÄNLIGT FLOTATIONDÄCK FÖR STORA LANTBRUKSMASKINER, TRAILERS SAMT SLAMVAGNAR
  • DEN BREDA KONTAKTYTAN MOT MARKEN GER LÅGT MARKTRYCK OCH MINSKAR MARKKOMPRIMERINGEN
  • STABILT RADIALDÄCK SOM KAN KÖRAS FORT MED