Nya Forest King F2 ger bättre testat grepp för banden i krävande skogsarbeten. Däcket är speciellt utvecklat för användningen med band och däcket passar även till de tyngsta skogsmaskinerna.

Utvecklat för användning med band

I utvecklingen av däcket har speciellt uppmärksammats att däcket fungerar väl vid användningen av band. Greppet mellan däcket och bandet har förbättrats genom att öka andelen raka ribbor och mönsterspår på mitten av däcket. Tillsammans med utformningen av skuldrorna stödjer det nya mönstret användningen av band och ser till att bandet håller sig på plats.

Minskar spänningen

Tack vare att mönstret på Nokian Forest King F2 ger bra stöd för bandet så behöver man inte ha det lika hårt spänt, vilket minskar påfrestningarna på däcket och bogien.

Bättre skydd mot skador

Skyddet mot däckskador är bättre på Nokian Forest King F2 tack vare mer slitstarka material på skuldrorna. Detta gör däcket idealiskt i krävande skogsarbeten.

Ny dimension

Den nya produkten i den nya produktfamiljen Nokian Forest King F2 är en helt ny däckdimension. Fälgdiametern har ökats till 28.5 tum för att det ska motsvara de ökade dragkrafterna från allt större maskinerna och minska risken att däcket slirar på fälgen. Däckets större diameter ger hög bärighet utan att man behöver öka lufttrycket och förbättrar maskinens framkomlighet och köregenskaper i terräng. Den nya däckdimensionen är en driftsäker lösning för de största skogsmaskiner som väger över 20 ton.

  • DÄCKET ÄR SPECIELLT UTVECKLAT FÖR ANVÄNDNING MED BAND
  • UTFORMNINGEN AV RIBBORNA GER BRA STÖD FÖR ANVÄNDNINGEN AV BAND ÖVER HELA SLITBANAN
  • SPÅREN I MITTEN AV SLITBANAN FÖRBÄTTRAR FÄSTET FÖR BAND
  • HELT NY DÄCKDIMENSION 28.5'' FÖR DE STÖRSTA SKOGSMASKINERNA