FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube

Tillbaka till nyheter

Nya behov och nya däckgenerationer – Nokian Forest King TRS 2+ erbjuder avancerade egenskaper för sexhjuliga skogsmaskiner, samtidigt som nya storlekar vidgar möjligheterna för Nokian Forest King F2 och Nokian Forest King TRS 2

Nokian Tyres har under många år varit global föregångare inom däck för skogsbruk. Nokian Forest King TRS 2+ är det senaste tillskottet i produktserien. Det är ett avancerat däck som ger sexhjuliga skogsmaskiner en ny generation av egenskaper, till exempel ett grepp som är skonsamt för underlaget, hållbarhet och utmärkt stöd för kedjor och band. Dessutom gör nya storlekar att däcken Nokian Forest King F2 och Nokian Forest King TRS 2 blir tillgängliga för ett bredare register av skogsmaskiner.

 

Världen över har det blivit allt viktigare att undvika skador på underlaget vid skogsbruk. Samtidigt måste mekaniserad skogsavverkning ske även i mer krävande terräng, vilket gör användning av kedjor och band vanligare. De nya däcken Nokian Forest King TRS 2+ har utvecklats för att uppnå så bred markkontakt som möjligt för att ge både enastående dragkraft utan band och förbättrat stöd för kedjor och band.

”Det nya däcket Nokian Forest King TRS 2+ ser verkligen nytt ut och är ett nästa generationens däck för skogsbruk”, säger Teemu Vainionpää, Product Manager på Nokian Tyres. ”Jag är säker på att användarna kommer att uppskatta den förbättrade rörligheten och mångsidigheten vid arbetet i skogen.”

Stabilitet och pålitlighet

Däckets stabilitet är en viktig egenskap vid avverkningsarbete. ”Bra däck ger arbetet en stabil grund och ökar precisionen och effektiviteten”, säger Teemu Vainionpää. ”Nokian Forest King TRS 2+ har a diagonalstruktur med 24PR som mycket effektivt absorberar gungningar och stötar.”

Nokian Forest King TRS 2+ har extra gummi i skulderområdet för att ge däcket lång livslängd. Själva slitbanemönstret skyddas av stålförstärkningar. Det ger utmärkt tålighet mot skärskador och punktering och gör att däcket är ett säkert val också vid mycket krävande terräng.

Med eller utan band

Vid utvecklingen av däcket Nokian Forest King TRS 2+ lades särskild vikt vid att uppnå bästa möjliga stöd för band. Däckets djupa slitbanemönster med mönsterspår och extra mönsterribbor ger en optimal yta för bandkontakt, vilket minimerar slirning och motverkar skador på däcket.

”Däcket har skarpa ribbkanter, extra mönsterribbor och bred kontaktyta för att maximera greppet även när det används i krävande terräng utan kedjor eller band”, säger Teemu Vainionpää. ”Det möjliggör maximalt grepp med minimal skada på underlaget.”

 

Kompatibla komponenter

En viktig ekonomisk aspekt för både tillverkare av originalutrustning och användare av ersättningsdäck är att nya Nokian Forest King TRS 2+ är kompatibelt med Nokian Forest Rider-komponenter som kedjor, band, slangar och fälgar.

 

Storlekar och tillgänglighet

600/65-34

710/55-34

710/70-34

De tre storlekarna kommer alla att vara tillgängliga från slutet av 2019.

Däckfamiljerna Nokian Forest King F2 och Nokian Forest King TRS 2 växer

Nya storlekar finns också i den mångsidiga produktserien Nokian Forest King. Nokian Forest King F2 är däcket som du ska välja till skogsmaskiner som använder band medan Nokian Forest King TRS 2 har en traktormönsterdesign för extremt grepp. Från slutet av 2019 finns båda däcken i storleken 800/40-24.5, vilket gör dem lämpliga för ännu fler användningsområden.

 

Mer information och bilder:

Bilder och pressmaterial: www.nokiantyres.com/forestkingPR

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy

 

Mer information:

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd

toni.silfverberg@nokiantyres.com, tel. +358 10 401 7854

 

Teemu Vainionpää, Product Manager Forestry, Nokian Heavy Tyres Ltd

teemu.vainionpaa@nokiantyres.com, tel. +358 10 401 7175