Ny produktfamilj: Nokian R-Truck

När vägen tar slut, men arbetet ska ändå fortsätta

Ibland ska däcken kunna fungera i två olika världar – både på asfaltvägar och på steniga schaktarbetsplatser, eller på leriga skogsvägar. Nokian R-Truck är en däckfamilj för körning både på väg och i terräng. Däcket ger både goda köregenskaper på asfaltvägar och utmärkt grepp, slitstyrka och självrensning i terrängarbeten.

Läs mer

Trygghet i båda världar

Säkerhet och pålitlighet är viktiga egenskaper för produktfamiljen Nokian R-Truck. Däckstommen innehåller material av hög kvalitet och det innovativa mönstret ger bra grepp och milresultat även på mjuka underlag. Däcket ger trygghet både på väg och i terräng.

Året-runt-däck

Alla Nokian R-Truck-däck passar för året-runt-bruk. Däcket kan monteras mitt i sommarvärmen men tack vare märkningen 3PMSF kan man köra med dem även på vintern.

Ekonomiskt

Däckets låga rullmotstånd sparar bränsle och det goda milresultatet minskar däckkostnaderna. Nokian R-Truck kan även regummeras.

Läs mer

Helt ny design

Däckets symmetriska och öppna mönsterdesign med stora mönsterklackar samt ett modernt utseende representerar den senaste däckdesignen.

Slitstyrka

Stick- och skärskador är en ständig risk på schakt- och byggarbetsplatser. Nokian R-Truck ger ett utmärkt skydd mot dessa skador även i svåra förhållanden.

Heavy Stories

“Vi kör cirka nio kilometer i nedförsbacke när vi kör ner till 1205 meter under marken. När bilen körs tom nedför så var risken tidigare stor att bilen började slira, men Nokian R-Truck ger bra grepp”

Tomi Tauriainen

Tomi Tauriainen ansvarar för schaktfordonen i gruvområdet i Orivesi, Finland. Företaget har testat Nokian R-Truck-däck och motsvarande Noktop-regummeringar i tre år.

Tomi Tauriainen har märkt tydliga fördelar framför allt när det gäller greppet: ”Vi kör cirka nio kilometer i nedförsbacke när vi kör ner till 1205 meter under marken. När bilen körs tom nedför så var risken tidigare stor att bilen började slira, men Nokian R-Truck ger bra grepp.”

Eftersom underlaget på arbetsplatsen är stenigt med vassa stenar är andra viktiga egenskaper enligt Tauriainen bra slitstyrka samt skydd mot stick- och skärskador. ”När det gäller dessa egenskaper så är Nokian Tyres mycket bättre än sina konkurrenter.”

Tauriainen rekommenderar däcket till schaktningsbilar som till exempel arbetar i gruvor, tunnelarbeten och i schaktarbeten, men däcket passar även för transporter på asfaltvägar. ”I vissa fall kan en transportsträcka på 3 mil på asfaltväg vara för mycket för gruvdäck som kanske inte ens är godkända för körning på asfaltvägar. Nokian R-Truck däremot passar även för körning på asfaltvägar.”

Trivs på alla underlag

Lastbils- och trailerdäck för krävande väg- och terrängbruk

Däckserien Nokian R-Truck erbjuder ett komplett sortiment av däck för lastbilar, både styr- och drivdäck sam trailerdäck. Den öppna mönsterdesignen och breda mönsterspår garanterar bra grepp och självrensning på underlag av lera, snö och sand. Alla Nokian R-Truck-däck tillverkas av en gummiblandning som ger bra skydd mot stick- och skärskador och även låg värmebildning. Däcken slits jämnt och behåller sina goda egenskaper under hela sin livstid.

Nokian R-truck Steer tire
Nokian R-truck Drive tire
Nokian R-truck Trailer tire

Nokian R-Truck Steer

Styrdäcket Nokian R-Truck Steer för året-runt-bruk för väg- och terrängbruk samt för timmerbilar trivs bäst i krävande förhållanden. Stenavvisare i huvudspåren förlänger livslängden speciellt på grova underlag.

Nokian R-Truck Drive

Drivdäck för alla årstider för väg- och terrängbruk på lastbilar som arbetar i krävande förhållanden i varierande terräng. Slitbanan med stora mönsterklackar ger slitstyrka och minskar risken för stick- och skärskador i krävande förhållanden.

Nokian R-Truck Trailer

R-Truck Trailer är ett pålitligt val för året-runt-bruk. Däcket är optimerat för krävande väg- och terrängförhållanden samt för körning på skogsvägar. Stenavvisare i däckets huvudspår minskar risken för däckskador.

Tekniska specifikationer

Dimension LI/SS RRC-klass Våtgrepp Ljudnivå dB Ljudvågor Produktkod
315/80R22.5 R-TRUCK STEER 156/150K C B 70 1 T675238
385/65R22.5 R-TRUCK STEER 160K T675239 1)
315/80R22.5 R-TRUCK DRIVE 156/150K D B 75 2 T675235
385/65R22.5 R-TRUCK TRAILER 160K C B 74 2 T675234

1) Kommer 2018

Slitagevarnare

Slitage­varnare

Slitstarkt mot stick- och skärskador

Slitstarkt mot stick- och skärskador

Stenavvisare

Stenavvisare

3PMSF

3PMSF

Lera och snö

Lera och snö