NOKIAN TRACTOR KING

Nokian Tractor Kings design är revolutionerande för ett traktordäck, från det helt nya slitbanemönstret till den förstärkta stommen.

Nokian Tractor King bygger på nytänkande däckteknik och är ett kompromisslöst traktordäck för de allra tyngsta maskinerna och tuffast tänkbara terräng vid skogsbruk, jordarbeten och vägunderhåll.

Läs mer

HÖG LASTKAPACITET

Upp till 320 kPa

50 % FLER DRAGANDE KANTER

Jämfört med konventionella traktordäck

HÖGHASTIGHETS­DÄCK

65 km/h (D)

Revolutionerande från mönster till stomme

Nokian Tractor Kings enastående hållbarhet och dragkraft överför traktorns hästkrafter till underlaget på ett sätt som aldrig tidigare har skådats.

Utvecklat av en anledning

Nokian Tyres såg att det fanns ett växande behov av ett kraftigt däck med både enastående dragförmåga och förstklassiga egenskaper på vägarna.

“Nokian Tyres stora erfarenhet och passion för arbetet gav förutsättningar för att skapa en ny sorts däck utan att behöva offra någon av de här viktiga egenskaperna”, säger Caleb Claassen, utvecklare på Nokian Tyres.

Hitta en Återförsäljare

Heavy Stories

“Dragförmåga och sidledsgrepp i toppklass – även på hala klippblock”

Christof Wiederstein

Christof Wiederstein och hans företag är vana vid utmanande förhållanden i skogen – allt från leriga områden till bergssluttningar.

“Jag rekommenderar definitivt Nokian Tractor King för krävande skogs- och avverkningsarbeten” säger Wiederstein. Han anser att de dubbla klackarna ger däcket ett unikt utseende och visar på de vinnande kvaliteterna hos Nokian Tractor King.

“Det breda slitbanemönstret ger en större kontaktyta. De dubbla mönsterklackarna ger samtidigt fler dragande kanter” säger han. “Däcket fungerar perfekt på leriga marker och ger både dragförmåga och sidledsgrepp i toppklass – även på hala klippblock.” Wiederstein uppskattar inte bara den utmärkta dragförmågan och punkteringsskyddet hos Nokian Tractor King, utan även körkomforten vid förflyttning på vägar.

Tekniska specifikationer

RADIAL

SLANGLÖST

STÅLBÄLTAT

CCR

SIDOVÄGGAR AV ARAMID

PUNKTERINGS­SKYDD

KEDJOR KAN ANVÄNDAS

STUDDABLE

STENAVVISARE